Markus Neuvonen gjorde säsongsdebut i matchen mot Nokian Krp. Foto: Benny Liljendahl

Fjärde förlusten för Tor

NOKIA. I fredags mötte Tor i sin fjärde match i ligan Nokian Krp.

Publicerad:
11.10.2013 19.04

Uppdaterad:
12.10.2013 16.41

Matchen slutade 9-3 (1-1, 3-0, 5-2) och Tor får därmed ännu vänta på sin första seger.

Första perioden inleddes åter med en kalldusch för Tor. Bara 1.51 hade spelats innan hemmalaget sågade upp Lovisaförsvaret och satte in bollen bakom Tors burväktare Tommy Grönberg. För fullträffen antecknades Ville Kangasmäki.

Nokian Krp gjorde en stark första period och sköt mycket på mål, men Grönberg knep bollarna eller också gick de förbi mål. Tor hängde inte riktigt med men klarade sig ändå hyfsat, ibland med tur och ibland med skicklighet, från flera bakslag under perioden.

Kvitteringsmålet 1-1 gjorde Tor vid 19.01. Dan Forsström kom ensam genom Nokias försvar men fälldes. Straffslaget sattes av Antti Sihlman, och den så kallade ”veivin” lyckades åter en gång.
Tor inledde med två femmor. I den första spelade Andreas Hietala, Peik Salminen och Rasmus Horn i anfallet. Bakom sig i försvaret hade de Markus Neuvonen, som gjorde säsongsdebut, och Deina Imjack.

I den andra kedjan spelade i huvudsak Dan Forsström, Niklas Andersson, Petri Mäki, Teemu Venäläinen och Teemu Jaakkola.

Andra perioden inleddes med att Tor klarade spel  i numerärt underläge utan bakslag. Men fem sekunder efter att Hietala suttit av sin utvisning gjorde Nokian Krp 2-1 vid 25.53 på ett långskott av Tommi Merto.

Torspelarna jobbade bra men hade inte riktigt turen med i sina avslutningar. Bra lägen noterades bland annat Horn och Imjack för.

Hemmalaget fortsatte skjuta mycket mot mål och Grönberg räddade många bollar. Tills 27.29 då Henri Johansson satte 3-1 på ett vändskott.

4-1 var ett snygg mål av Jani Rajala på passning av Henri Johansson. Perioden avslutades med ett bra långskott av Tors Neuvonen, men bollen träffade stolpen och gick sedan utanför mål.

I fjärde perioden rymde Nokia sedan sin egen väg.

Henri Hansson gjorde 5-1 vid 43.50, Joni Henttonen 6-1 fick 46.08 och Eero Peipponen 71 vid 47.18.

Då knappt tio minuter återstod av matchen lyckades Tor reducera till 7-2 genom Rasmus Horn (Peik Salminen).
Men då Deina Imjack satt utvisad på grund av upprepande förseelser gjorde Nokia 8-2 vid 53.17.

Hemmalagets nionde mål gjorde Eero Peipponen och för Tors tröstemål 9-3 stod Ville Lehkonen då knappt tre minuter återstod. Passningen fick han av Sami Aalto, men den snygga uppspelningen bör Miro Kortelainen få tack för.

I Tor premierades Peik Salminen som bästa spelaren. De tre Veikkausstjärnorna gick till Nokian Krp. En bra match, förlustsiffrorna till trots, gjorde målvakten Tommy Grönberg.

Från uppställningen saknade Tor Joni Niiranen, Stefan Brusas, Vasco Vanhala och Mikko Saikkonen.

På söndag åker Tor till Seinäjoki för att mäta krafterna med finska mästarna SPV.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.