Peik Salminen fortsätter i Tor. Tatu Ruohonen till vänster spelar inte i Lovisa nästa år. Bilden är tagen på bortamatchen mot Ilves. Foto: Benny Liljendahl

Salminen tecknade två års kontrakt med Tor

LOVISA. Stommen för Tors innebandylag i ligasäsongen 2013–2014 är klar. Några nya spelare behövs ändå ännu, speciellt är föreningen ute efter backar.

Publicerad:
25.5.2013 10.14

Uppdaterad:
25.5.2013 10.20

I torsdags blev det klart att Peik Salminen som var lagets kapten förra säsongen fortsätter i Tor två år.

Vad var det som fick dig att fatta beslutet om att stanna i föreningen?
– Jag kom till Tor 2009 med tanken om att hjälpa föreningen upp till ligan och dit tog vi oss. En annan tanke var att en dag vinna en medalj åt Tor och Lovisa. Jag fortsätter med det jobbet två år till.

Salminen säger att hans roll har förändrats en del sedan 2009. Han försöker i första hand koncentrera sig på att vara som spelare till så stor hjälp som möjligt för föreningen.

– Tor har inte bett om annan hjälp än att jag är med som spelare. Mitt kontrakt med föreningen löper från första augusti och därför har jag inte ännu tränat med laget. Som familjefar känner jag att jag en del av året måste följa familjens kalender. Största delen av året är det min familj som följer lagets kalender.

Ytterligare en spelare från PSS

Helt ny i Tor nästa säsong är backen Miro Kortelainen som fyller arton i höst. Han är en lovande junior från Borgålaget PSS som Tors lagledning väntar sig mycket av.

Tränartrion Ray Backman, Arto Mallenius och Pekka Palomäki fortsätter ett år till. Vem som tar på sig huvudansvaret för träningarna diskuterar trion sinsemellan.

Från PSS kommer också Deina Imjack och Rasmus Horn som skrivit på för Tor tidigare.

Från fjolårslaget fortsätter Joni Niiranen, Andreas Hietala, Niklas Andersson, Teemu Venäläinen, Teemu Jaakkola, Ville Lehkonen, Sami Aalto, Vasco Vanhala och Stefan Brusas. De två sistnämnda har tecknat kontrakt för två år.

Dan Forsström som höll ett mellanår då han vistades i Spanien spelar för Tor nästa säsong.

På målvaktssidan fortsätter Niko Nordström och Kalle Hovi. Troligtvis gör också Tommy Grönberg det.

– Vi diskuterar ännu med Grönberg och med Valtteri Etholén som vi gärna vill ha kvar i anfallet, säger lagledaren Peter Tuominen. Vi kanske får kontrakt med dem nästa vecka.

Var Juha Kivilehto och Jere Liljenbäck spelar nästa säsong är öppet. Kontrakt med förra säsongens spelare Tommi Kivilehto, Aigars Belasovs och Joona Hytti har inte heller gjorts. Belasovs var under slutet av säsongen utlånad till ett lag i division två.

Jonas Hällfors spelar inte innebandy nästa säsong och från Tor flyttar Niklas Niiranen till Schweiz och Julius Jousi till Espoon Oilers. Tatu Ruohonen flyttar till Björneborg för studiernas skull.

– Stommen för laget börjar vara klar, men några nya spelare behövs, speciellt backar, säger Tuominen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.